Evropski sveti delavcev - doma

Natisni

 

 

NOV ZAKON O EVROPSKIH SVETIH DELAVCEV

 

Na podlagi evropske direktive je bi tudi v Sloveniji sprejet in dne 24. 6. 2011 v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen nov Zakon o evropskih svetih delavcev (ZESD-1).

Zakon bolj natančno opredeljuje pojma "informiranje" in "posvetovanje", odpravlja nekaj nejasnosti, večjo vlogo pa tudi daje sindikalnim predstavnikom kot zunanjim strokovnjakom.

Tekst zakona je dosegljiv na področju Pravo - Zakonodaja. 

 

 

EVROPSKI SVETI DELAVCEV V SLOVENIJI

 

V Sloveniji še nimamo evropskega sveta delavcev, ki bi imel sedež pri nas, čeprav kar nekaj družb izpolnjuje pogoje za to.

Imamo pa nekaj družb, ki so v lasti družb iz tujine, v teh družbah pa imamo člane v evropskih svetih delavcev, tako da tudi pri nas že obstaja nekaj izkušenj na tem področju.

Evropske svete delavcev v Sloveniji lahko ustanovimo na podlagi nacionalne zakonodaje, ki pa izhaja iz Evropske direktive.

Več o ustanovitvi evropskega sveta delavcev v priponki.

 

 

KONFERENCA O EVROPSKIH SVETIH DELAVCEV V LJUBLJANI

 

Delavska zbornica iz Innsbrucka v sodelovanju s sindikati iz severne Italije, Tirolske, Bavarske in Slovenije (ZSSS) zaključuje projekt na temo mreženje evropskih svetov delavcev.

V okviru projekta je bila 1. septembra v Ljubljani organizirana konferenca na to temo, konference pa so se poleg partnerjev , ki sodelujejo v projektu, udeležili tudi kolegi iz hrvaških sindikatov ter generalni sekretar Evropske konfederacije sindikatov John Monks.

Konferenca je potekala v City hotelu med 9.30 in 15.00 uro.

Poročilo o projektu najdete v priponki.

facebook rss eng
Pasica

Soupravljanje - dogodki:

Trenutno ni predvidenih nobenih dogodkov.