Okrogla miza Delavske enotnosti - »Delavci na robu preživetja, potrpežljivosti in medijske pozornosti«

Natisni

 DE GlaveSkoziCasDelavska enotnost, glasilo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ob 70-letnici izhajanja vabi na (vedno aktualno) razpravo o položaju delavstva v Sloveniji. S pomočjo izkušenih in razgledanih spodbujevalcev razprave bomo odpirali vprašanja in iskali odgovore, kako postaviti delavca v središče in kako kapitalu odvzeti primat.

Ali so lahko mediji eno od orodij tega boja? In zakaj to v sedanjih razmerah ne morejo biti? Kaj vse je delo? Kdo vse je delavec? Kaj je s tezo o koncu dela? Zakaj je delo v slovenskih glavah napor in trpljenje, bistveno manj pa vir kreativnosti in samouresničevanja? Kdaj in kako se delavec (industrijski, javni, medijski …) lahko upre in zmore upreti vsiljenim diktatom? Na ravni jezika: kako besedo delavec nadomešča beseda zaposleni? Zakaj mediji poročajo o delavcih največ kot o ekscesu (rumenenje medijev) – protesti, stavke, odpuščanja … - bistveno manj pa tudi kot o sooblikovalcih uspeha nekega podjetja, zavoda …

O vsem tem in še drugem želimo razpravljati skupaj z vami, zato vas vabimo, da se nam v četrtek, 17. 1. 2013, pridružite v Cankarjevem domu, na okrogli mizi z naslovom "Delavci na robu preživetja, potrpežljiovsti in medijske pozornosti"!

 

Več v spodaj pripetem vabilu!

 

 

 

 

 

facebook rss eng